Aktiviteter for hele familien på Norsk vegmuseum

Buss norsk vegmuseumNorsk vegmuseum ligger i Lillehammer kommune, 12 km nord for sentrum, ved siden av Hunderfossen familiepark

 

Vinterferien 2013: Full fres både inne og ute torsdag 21. februar – søndag 3. mars! 

Bli med på eksklusiv omvisning med verkstedformann Ola-Per Lotten i museets omfangsrike maskin- og gjenstandsmagasin. Her får du se helt unike maskiner og gjenstander fra hele forrige århundres industri- og veghistorie. Her finner du alt fra dumper, brøyteutstyr, asfaltkoker og grussorterer til motorsykler, parkometre, treploger og spissleder.

Ønsker du å se maskiner i aksjon er det også mulighet for det på hverdagene i friluftsmuseet. Da demonstrerer vi blant annet Vikingfres, Bombardier snøbeltebil, Caterpillar veghøvel og mye annet.

I friluftsmuseet er det anlagt skøytebane for de som ønsker å prøve seg på glattisen og i smia finner du smeden i full aktivitet. Ta turen innom Blindheimsvik landhandel for en nostalgisk handel og få høre om livet i landhandelen på 50-tallet.

I Lysaker gjestgiveri er det godt og varmt med fyr i etasjeovnene. Her får du retter basert på sesongens råvarer, blant annet lammekarré og viltgryte. Ellers kan du delta på maskeverksted og eventyrstund. I hovedbygningen kan du prøve deg på rebus, konstruksjonsleker og brettspill.

Vegskrape norsk vegmuseum

Gratis inngang – velkommen

 

Kilde: vegvesen.no