Nordlysturisme

I år går vi inn i solar maximum, som betyr en periode med den høyeste solaktiviteten på elleve år. Det vil føre til spektakulære utbrudd av nordlys i tiden fremover. Og storinnrykk av nordlysturister til Tromsø.

– Vi ser ser en økt tilstrømning av nordlysturister, sier Per Helge Nylund, formidlingskonsulent ved Tromsø Museum.

Han forklarer dette blant annet med at store aviser som Washington Post har hatt saker om nordlys i Nord-Norge og på grunn av fantastiske fotografier som har svirret rundt på sosiale media.

– Mange i utlandet har nok hørt om nordlys før, men nå får de med seg at denne vinteren er et bra tidspunkt å legge en nordlysferie til Nord-Norge, sier Nylund.

– For en stund siden skjønte vi at tilreisende hadde mange forskjellige oppfatninger om hva nordlys egentlig er, og det var en del forvirring. Visit Tromsø tok tak i dette og satt i gang kurs for de ansatte i hoteller, guideselskap og andre reiselivsbedrifter, slik at det er ordentlig kvalitet på informasjonen nordlysturistene får.

Berusende opplevelser

nordlys_None.full
Tusenvis flokker til Tromsø for å se underverker som dette. (Illustrasjonsfoto: www.colourbox.no)

Victoria Bakken, daglig leder ved Visit Tromsø sier at man ikke kan garantere nordlysopplevelser, men forteller at de dyktigste guidene i Tromsø har en treffrate  på 75 prosent.

Bakken forteller at Visit Tromsø opplevde en dobling av bestillinger på nordlysaktiviteter forrige sesong, og hun tviler ikke på at det blir ennå flere i år.

 

 

Vanligvis sier vi at nordlyssesongen begynner 1. november, men i år hadde vi turer allerede i september, sier hun, og legger til at de forventer 6000-7000 bestillinger på nordlysaktiviteter denne sesongen.

Det finnes rundt 90 daglige nordlysaktiviteter som man kan booke gjennom turistbyrået.

– Man merker at nordlys i Tromsø snakkes mye om på nettet.

Bakken sier det er vanskelig for nordlendinger å forstå hvor sterkt det er for noen å se nordlys for første gang.

 

Kilde Forskning.no