Drømmepåske i store deler av landet

Nettstedet Yr.no melder et godt påskevær for store deler av landet. Det varsles godt skiføre og mye sol i store deler av landet. For reisende langs E6 betyr godt påskevær gode kjøreforhold. På E6GUIDEN.no kan du enkelt finne ønsket informasjon om veimeldinger, eller sjekke et vegkamera for live trafikkinformasjon.

Sol, sol og atter sol!

Sol, sol og atter sol! Slik ser værvarselet ut for påskeferien i Sør-Norge. Lenger nord er ikke værgudene like rettferdige. For hele Sør-Norge har jeg gode nyheter. Jeg er veldig optimistisk første del av påsken og palmehelgen ser lovende ut, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt.

Vi kan vente oss sol og mye klarvær helt fra Lindesnes til Trøndelag!  Et høytrykket nærmer seg fra Grønland. Det holder nedbør og skyer unna og demper vinden så det blir riktig så fint, sier Thyness.

Kald påske i Sør-Norge

Men påskevarmen kan vi se langt etter. Drømmen om skiturer til fjells i t-skjorte og shorts må byttes ut med vintertøy og ull.

– Påsken blir mer vinterlig enn i vårens tegn. Det blir kaldt både i lavlandet og i fjellet så vi får kle oss godt, sier meteorologen.

Dagtemperaturene er sakte men sikkert på vei oppover, men de varmeste stedene vipper neppe kvikksølvet over fem grader.

– Nettene blir fortsatt kalde og det blir minusgrader de aller fleste stedene, sier Thyness.

Topptur i påsken (Foto: Lier, Gunnar/NTB scanpix)

Kalde netter og minsugrader på dagene gir drømmeføre til fjells.

Foto: Lier, Gunnar/NTB scanpix

Drømmeføre til fjells 

Hvilken skismørning man skal bruke i påsken er alltid en nøtt, men i år blir det rimelig enkelt.

– Skiføret holder seg tørt så det blir en real vinter til fjells. Det blir neppe noe mildvær i løpet av påsken og det blir en del minusgrader på dagtid, sier Thyness.

Selv om det ikke er metervis med snø i fjellet slipper du i hvert fall klister og feller denne påsken. 

Snøpåfyll lenger nord

De som bor i Nord-Norge får ikke nyte godt av høytrykket. Her står snøbygene i kø i nn mot landsdelen.

– Det er ganske ustabilt vær så det er sjanse for tett snøvær i forbindelse med kraftige snøbyger. Men det er hovedsakelig områdene nærmest kysten som er mest utsatt, sier meteorologen.

I Midt-Norge blir palmehelgen solrik men i starten av neste uke kan det komme inn noen byger.

– Utover uken er det økende mulighet for byger i Trøndelag. Men disse bygene berører stort sett kystområdene så fjellområdene i Møre og Romsdal kan fortsatt få noen fine dager, sier Thyness. ( Kilde http://www.yr.no/1.10956303)