Ladehammer festivalen

Sommeren er fylt med mange flotte arrangementer. Tips oss gjerne om arrangement som fortjener oppmerksomhet. En av de festivalene som føyer seg inn i rekken av arrangementer som fortjener oppmerksomhet er Ladehammer Festivalen i Trondheim.  Dette sier arrangøren selv om festivalen :

Om festivalen

 

Ladehammerfestivalen er gratis og åpen for alle. Helgen 30.-31. august går festivalen av stabelen for fjerde gang på toppen av Ladehammeren i Trondheim. Kveldene er fylt med konserter, DJ-sets og overraskelser. På dagtid lørdag er det som vanlig barnas dag under arrangementet Barnehammern.

Ladehammerfestivalen er siden 2010 en selvstendig stiftelse. Alt arbeid med festivalen blir gjort på dugnad, og overskuddet går hvert år til veldedig arbeid i Trondheim. I år samarbeider vi med Gatemagasinet Sorgenfri.

Bakgrunn
Bakgrunnen for festivalen ligger i et ønske om å arrangere en inkluderende festival med lav terskel for moro, som er gratis og uten økonomiske motiver eller stort budsjett. Derfor er det også bestemt i vedtektene at alle skal få komme inn og at det skal ikke tas inngangspenger. Dugnadsånd og engasjement har vært helt avgjørende for å få det til å gå rundt. Festivalen har de siste to årene hatt mellom 2000 og 2500 besøkende.

Mål og verdier

«Festivalen skal ha gratis inngang og være åpen for alle. Dagtid lørdag skal settes av til barne- og familieunderholdning. Festivalen skal søke støtte og engasjement i nærmiljøet (…) holde en klar miljøprofil (…) All eventuell overskudd skal gå til et veldedig formål.»

-fra styrevedtektene

I tillegg til å ha et godt og bredt program skal Ladehammerfestivalen være en arena for å løfte fram mindre etablerte band og artister. Det skal være stedet du først får oppleve neste store stjerne. Hammerslaget er derfor blitt en betydningsfull del av festivalen. Her får ferske artister mulighet til å vise hva de kan og konkurrereom å få spille under festivalen.

For Ladehammerfestivalen er det viktig å tenke helhetlig når vi inngår nye samarbeid, derfor har vi vært veldig bevisste på hvilke samarbeidspartnere vi knytter oss til. Med felles målsettinger og verdier i bunn håper vi at en liten festival på Ladehammeren kan bidra til å gjøre en forskjell. Dette tror vi kan oppnås når vi forener krefter med andre solide aktører.

Ladehammerfestivalen bygger fullt og helt på velvilje og frivillighet. Vi hadde aldri vært der vi er i dag uten hjelp fra alt det engasjementet vi får fra våre gode hjelpere. Når så mange uselvisk stiller opp for å realisere et prosjekt som dette, skapes en festivalglede og trivsel som har blitt selve kjernen til Ladehammerfestivalen.

 

Årets utgave arrangeres 30.-31. august.