Besøk Pirbadet i Trondheim i høstferien

pir_panorama01

 

Åpningstider høstferien uke 41

 

 

Mandag, onsdag og fredag 06.30-21.00
Tirsdag og torsdag 10.00-21.00
Lørdag og søndag 10.00-19.00

I Pirbadet ligger alle tilbudene samlet i ett stort rom. Enkelte omtaler anlegget som en «badekatedral». Nærheten og utsikften til sjø, vær og vind fascinerer besøkende i alle aldre.

Garderobene i Pirbadet er delt inn i tradisjonelle dame- og herregarderober. Garderobene ligger på samme etasjeplan som bassengene og er tilpasset rullestolbrukere.

Tribunen tar 250 tilskuere og ligger i andre etasje på idrettsbassengets ene langside. Tribunen kan benyttes av de som bare vil inn i badet for å titte på alt som skjer, uten at de trenger å betale billett.

Stupeanlegget i Pirbadet har internasjonale konkurransemål med 10 meter som høyeste avsats.
Tårnet har følgende avsatser:
– 2 stk sviktbrett i høyde 1,0 meter
– 1 stk fast plattform i høyde 3,0 meter
– 1 stk sviktbrett i høyde 3,0 meter
– 1 stk fast plattform i høyde 5,0 meter
– 1 stk fast plattform i høyde 7,5 meter  

Velværebassenget:
I det rolige hjørnet mot norvest ligger velværebassenget. Bassenget ligger med panorama-glassvegg ut mot Trondheimsfjorden. Her kan du nyte å bli massert av de kraftige bobledysene langs ytterveggen, eller ligge og døse på boblebenken. Vannet holder 34 grader.
Boblebadet:
På kanten av velværebassenget ligger et boblebad med vann som holder 38 grader.
Helsebad I
Helsebadet vil være åpent hver lørdag og søndag i tidsrommet 12.00-15.00. Dette er et ekstra tilbud til barnefamilier og koster ikke noe ekstra. Man benytter vanlig inngang og betaler vanlige billetter. Inngang til helsebad 1 er i enden av 50 meters bassenget på høyre side. Velkommen til lek og moro!
Helsebad II:

Helt innerst mot vest ligger Helsebad II i et eget rom og er 16,67 x 9,5 meter stort. Bassenget vil være utleid til lag og organisasjoner det meste av tiden, men kan benyttes av voksne og småbarn sammen ansvarlige voksne når det er ledig. Vannet holder 34 grader.
Idrettsbassenget:
Idrettsbassenget har åtte baner med internasjonale mål. Bredden er 21 meter og lengden er 50 meter. En flyttbar dokkport deler bassenget. Vanntemperaturen ligger på ca. 27- 28 grader.
Ungdomsbassenget:
Rett innenfor resepsjonsområdet ligger ungdomsbassenget med strømningskanal, bredsklie og boblebad. Her går det an å herje litt uten at andre i badet sjeneres av det. Vannet holder 30 grader.  
Fartssklier:
I samme område som ungdomsbassenget finnes også en 100 meter lang fartssklie, med lyseffekter, tuneller og magesug. + kanskje Norges råeste vannsklie på 80 meter med lyseffekter (ny i september 2010). Begge skiene har tidsmåling. Vannet holder 30 grader.
Barnebassenget:
I småbarnsområdet som er formet som  Selbusjøen, Nidelva og Trondheims-fjorden, finnes vannkanoner og diverse leker til de minste.Vannet holder 32 grader. Her ligger også et boblebad.
Bølgebassenget:
Bølgebassenget ligger midt i Pirbadet og måler 12 x 24 meter. Bølgene varierer fra svake dønninger til spisse topper. Bølger kjøres i hovedsak hver hele time. Bassenget kan også brukes til fri lek. Vannet holder 30 grader. Klatrevegg er installert i enden av bølgebassenget.

Du finner café i andre etasje. Her er et variert utvalg av kaker, baguetter og salater. Vi har også enkle varmretter – som pizza, chicken nuggets, hamburger, pølse, pommes frites m.m.  Flere lar seg friste av vår salatbar, og det årlige salgsvolumet av salat er nå oppe i 1,3 tonn!
Av drikke kan du velge mellom kaffe, te, mineralvann og utvalgte meieriprodukter. Det er også mulig å kjøpe cappuccino, caffe latte og espresso.
Skal du ikke bade, er du velkommen opp til «tørr-caféen». Her kan du sitte å se på de som bader, og selvfølgelig får du det samme utvalget av mat og drikke her.

Badstue gjør godt for både kropp og sjel! I Pirbadet kan vi tilby både tørrbadstu og dampbadstu.

Kilde:  Pirbadet, http://pirbadet.no/