Trygg vinterbil !

 

Ved inngangen til ny vinter er det mange nyttige tips å ta med seg. Vi tar det for gitt at bilen starter når vi vrir om nøkkelen, vi forventer at den ruller av gårde så lenge det er drivstoff på tanken.  Imidlertid kan det være viktig å ta en høst- vintersjekk på bilen før den hardeste kulden setter inn. Tryggest er det selvfølgelig å la et autorisert verksted ta en gjennomgang av bilen, men noe kan du sjekke selv også. Vi anbefaler å lese følgende artikkel på NAF sin nettside https://www.naf.no/tips-og-rad/bilhold/vedlikehold/host–og-vintertips-for-bilen/. Her ligger det også link til andre relaterte saker. På den samme siden finner en følgende tekstboks, som vi gjengir her :

Smart å ha i bilen:

• En god isskrape med tagger på en av sidene for å ta stålisen
• Snøkost
• Lommelykt
• Låsolje
• Dekkvask/-rens
• Startkabler m. overspenningsvern
• Liten spade (sammenleggbar)
• Slepetau, ikke elastisk
• Hurtigkjetting/autosokken/michelin easy grip
• Ekstra varme klær, votter/hansker, hodeplagg og fottøy
• Pledd

 Lykke til med forebyggende vedlikehold på bilen din. Husk godt bilvedlikehold er også trafikksikkerhet !