Bæssmordag !

50-tallsstua

Bæssmordag andre søndag i advent

Bæssmorskikkelsen er gjennomgående i mange av Prøysens mest kjente og kjære viser og historier, ikke minst de vi forbinder med julen, enten det er Jordmor-MatjaMatja-Madonna eller det trygge bæssmorfanget i Romjulsdrøm. Karakteren er basert på Alf Prøysens egen bestemor, bæssmor Matja.

Andre søndag i advent, 8. desember, er det Bæssmordag på Prøysenhuset. Vi ønsker velkommen til en hyggestund med eller uten egen bestemor. «Våre» bestemødre hjelper deg med å komme i julestemning med sangleker,  juleverksted og fortellerstund. De sørger også for åpen kafé denne dagen. Bestemødrene som arrangerer dette er: Kristiane Høgetveit, Reidun Henriksen, Helene Vedum, Asta Opheim, Eva Andreassen, Åse Sivertsen og Marie Løkken.

Dagsplan:
Klokka 11.00: Solvang kafé åpner
Klokka 11.30: Fortellerstund med dans i 50-tallsstua
Klokka 12.15: Fortellerstund med dans i 50-tallsstua
Klokka 12.45: Fortellerstund med dans i 50-tallsstua

Juleverksted ved inngangen til utstillingen fra 11 til 14.

Klokka 14:  Snekker Andersen – en adventsstund med Hogne Moe og Tor Bergundhaugen.
Tor leser og Hogne spiller gitar og synger – og du kan synge med!

Du kan også kose deg med julefilmer, besøk i utstillingen og lek i Musehullet.
På Solvang kafé blir det enkel servering.

Siden det er Bæssmordag, så holder Prøysenhuset åpent fra 11 til 16!