DekkPartner og Dekk 1

DP-+-D1

DekkPartner og Dekk1 meldte i dag at de slår seg sammen til selskapet Dekkpartner Kjedehuset as. Med dene sammesnlåingen så vil de med sine 100 verksteder bli landets største dekk-kjede.

I en pressemelding i dag sier Håkon Åmotsbakken i DekkPartner og Petter Smebye i Dekk1 følgende:

-Den nye kjeden sitter på om lag 20 % av det norske dekkmarkedet, og konkurransen skjerpes.  Gjennom opprettelse av det nye felles eide driftsselskapet DPK ser vi for oss store besparelser i driften av kjedene, i tillegg til at større innkjøpsvolumer vil gi oss besparelser både på selve innkjøpet og i logistikk kostnader. Dette er besparelser som vil komme våre sluttkunder til gode sier Smebye.

Det er heller ikke mange store dekkprodusenter å velge mellom, og produsentene blir sterkere. De tre største dekkmerkene har over 60 % markedsandel på verdensbasis.

– I Norge sitter Nokian og Continental alene med en markedsandel på over 60 %. Begge merkene eier og kontrollerer sine egne dekk-kjeder.  I dette markedet er det innlysende at hverken små dekk-kjeder eller enkeltstående forhandlere har sjans til å overleve på sikt, forklarer Smebye

– DPK blir konkurransedyktig på pris, og i tillegg vil vi gi bedre, proffere og billigere service. Selv vanlige bildekk har blitt svært avanserte, med innebygget elektronisk utstyr som måler trykk og liknende. Når dekkene er så teknisk avanserte trenger folk flest en skikkelig dekkpartner. DPK er først og fremst seriøse fagfolk, med trygge og proffe verksted spred ut over hele landet, avslutter Åmotsbakken.