Stadig sikrere biler !

Aldri før har flere nye biler fått toppscore i EuroNCAP sine kollisjonstester. Statens vegvesen fraråder å kjøpe nye biler med mindre enn 5 stjerner i testen.[19.02.2014]

89 prosent av de 100 mest populære bilmodellene som ble solgt i Norge i 2013 fikk en samlet score på 5 stjerner i Euro NCAP – en økning på 12 prosent fra 2012. Hele 99 % av bilene hadde antiskrenssystem som standardutstyr.

–Vi fraråder å kjøpe nye biler med en samlet score på mindre enn fem stjerner i EuroNCAPs kollisjonstester. Ved bruktbil-kjøp bør bilen ha minst fire stjerner.  I tillegg er nytten av antiskrens-systemer så stor at vi ikke anbefaler å kjøpe en bil uten dette systemet, sier senioringeniør Anne Beate Budalen i Statens vegvesen.

–Sikrere biler er en viktig årsak til reduksjonen av antall drepte og hardt skadde i trafikken. Beregninger viser at det trolig ville vært rundt 130 flere drepte og hardt skadde hvert år dersom hele bilparken hadde sikkerhetsnivået til ti år gamle biler, sier Budalen.

euroncap

 

For å lese nærmere om de testene som gjøres av nye bilder, så anbefaler vi å gå inn på  www.euroncap.com . Her vil du kunne søke opp din aktuell bil, og lese de testene som er gjort med tanke på sikkerhet. 

 

Kilde: Statens Vegvesen