En annerledes E6-rasteplass i Ringebu

En ny og annerledes rasteplass er under planlegging langs E6 i Gudbrandsdalen – Krekke rasteplass og nærmiljøanlegg i Sør-Fåvang, Ringebu. Fem arkitektteam er med i en konkurranse om utformingen av anlegget. Se de spennende og spenstige forslagene.[06.03.2014]

Det som før var Krekke camping skal bli en moderne rasteplass med mulighet for aktivitet for de reisende samtidig som det skal bli et anlegg for lokalbefolkningen.

Foruten parkeringsplasser, bord, benker og toalettbygg, skal anlegget blant annet ha badeplass, båtutsettingsplass, sandvolleyballbane og plass til salg av lokale varer i turistsesongen. Beboerne i nærområdet har kommet med innspill til Statens vegvesen om hva anlegget skal inneholde.

Stor interesse

Hele 32 team med arkitekter og landskapsarkitekter søkte om å få være med i konkurransen om utformingen av rasteplassen og nærmiljøanlegget. Det var på forhånd bestemt at fem team skulle velges ut til å gå videre og delta i konkurransen. Et av dem skulle være et «wildcard», et team med unge, lovende arkitekter.

De fem utvalgte er:

  • Saunders Arkitektur AS + Landskap Design AS
  • Carl-Viggo Hølmebakk AS + Holo Consult
  • Dronninga Landskap + CF Møller
  • Lars J. Berge AS
  • Team Lala/Pushak («wildcard»)

De fem ble valgt av en jury oppnevnt av Norske arkitekters landsforbund (NAL) og Norske landskapsarkitekters forening (NLA). Jurymedlemmene er arkitekter og landskapsarkitekter fra Statens vegvesen, Oppland fylkeskommune, Rambøll og LPO arkitekter. Jurysekretæren kommer fra NAL. Juryformann er prosjektleder for E6 Biri-Otta, Øyvind Moshagen i Statens vegvesen. Konkurransen er gjennomført i henhold til NALs retningslinjer.

Luksusproblem

Statens vegvesen så på Krekke som en mulighet da plassen ble ledig. – Vi har fokus på trafikantene og trafikksikkerhet, og i dette området manglet vi en rasteplass hvor trafikantene kunne stoppe og hvile, sier Øyvind Moshagen.

– Arkitektkonkurransen har gitt oss svært gode forslag til utforming av plassen og anlegget. Jeg er storfornøyd med responsen fra så mange dyktige arkitektfirmaer. Alle forslagene er gode så vi har nærmest et luksusproblem når vi skal kåre en vinner. Uansett hvilket forslag vi lander på, føler vi oss trygge på at vi får et veldig fint anlegg som oppfyller trafikantenes forventninger til en god rasteplass, sier han.

Vinneren blir kåret i løpet av mars.

Krekke rasteplass og nærmiljøanlegg skal stå ferdig i 2016, samme år som nye E6 Frya-Sjoa åpner.

 Her kan du se forslagene:

 

Kilde: Statens Vegvesen