Se opp for telehiv og hull i veien

Telehiv Scanpix 1008131306 (2)

Våren er her, og med den kommer telehiv og nye huller i veiene. – Avpass farten og følg godt med. Telehiv, hull og sprekker kan være trafikkfarlige og gi store materielle skader på bilen, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Telehiv oppstår i en del veier fordi vann har fryst under veidekket og flyttet på masser eller skaper hulrom. Når veien tines opp igjen blir disse hulrommene mest merkbare som humper. Det kan igjen føre til at asfalt sprekker slik at hull og sprekker dannes i veibanen.

– Telehiv kan gi ubehagelige overraskelser for bilister og ikke minst motorsyklister. En bil kan få helt uventede byks og sleng. I verste fall mister man kontrollen, sier Sagedal.

I tillegg til at telehiv kan få bilen ut av kontroll, kan den også få store materielle skader.

– Vi har både sett hjulbolter bli klippet rett av og hjul som har trillet i grøfta etter kraftig støt med humper. Dekk, felger, for- og bakstilling, støtdempere, fjærer og eksosanlegg er utsatt når det er telehiv på veiene. Skadene kan fort bli kostbare, påpeker kommunikasjonssjefen.

Oppdager man forhold på eller ved veien som er farlig for sikkerheten til bilister og motorsyklister, så meld fra. NAF hjelper deg med dette. Hvis du fyller ut vårt klageskjema tar vi klagen videre til rette veimyndighet. Det varierer hvor lang tid det tar før skaden blir utbedret, men det blir uansett satt opp skilt raskt etter at klagen er mottatt.

 

 

kilde:naf.no