«Silly walk»-skilt til hele Norge

Nyheter fra Statens Vegvesen

For å stimulere til økt fysisk aktivitet har vegdirektøren bestemt at alle fotgjengerskilt i Norge skal erstattes med såkalte «Silly walk»-skilt. Forutsetningen er at publikum benytter anledningen til å ta en «John Cleese» når gater krysses. [01.04.2014]

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen har latt seg inspirere av «Silly walk»-skiltene som er satt opp i Ørje sentrum i Østfold – og som vakte internasjonal oppmerksomhet.

– Vi blir fetere og fetere, latere og latere. Nå vil vi bidra til økt fysisk aktivitet blant folk. Disse skiltene vil nå gradvis bli satt opp over hele landet. Av respekt for idemakerne Kreativiteket blir selvsagt Ørje og Østfold være vårt førstevalg, sier vegdirektøren.

Vegvesenet vil fase inn nye «Silly walk»-skilt etter hvert som dagens mer ordinære skilt skal skiftes ut. Men for å kick-starte den nye folkeaktivitet-kampanjen fra Statens vegvesen har vegdirektøren gitt grønt lys for 1.000 skilt som skal opp så raskt som mulig.

Nå trenger vi folks hjelp til å prioritere plassene hvor de nye skiltene skal opp i løpet av de kommende ukene. Vi ber folk nominere sitt forslag og sende inn til oss i Statens vegvesen.

Nå kan slike skilt komme over hele Norge. Vær med å bestemme hvor de første skiltene skal kommer.
 
 
Kilde Statens Vegvesen.
 
Stor_smiley,_gul……..hyggelig dato i dag .