App for mobil og nettbrett

Cover art

Statens vegvesens “Bil og henger” gir raskt oversikt over kjøretøy og tilhengere registrert i Norge, og forteller hvilken tilhenger du har lov til trekke bak bilen.

Mobilappen «Bil og henger» er tilgjengelig for gratis nedlasting i Apples App Store og i Google Play (tidligere Android Market).

Ved å laste ned appen kan du:

  • få varsel via mobilen når fristen for EU-kontroll nærmer seg
  • sjekke hvilke tilhengere du kan trekke bak bilen, og hvor mye du kan laste bil og tilhenger
  • lagre informasjon om kjøretøy og tilhengere
  • finne registreringsnummer ved å taste inn understellsnummer (f.eks. hvis kjøretøyet er avskiltet)
  • sjekke eier av kjøretøy, skyldig årsavgift osv via SMS-tjeneste til Statens vegvesen (2282) kr. 3,-  per søk

Tilhengerkalkulatoren vises på omtrent samme måte som i webtjenesten, og kan brukes for førerkort klasse B (personbil), B96 (nye regler fra 19. januar 2013) og klasse BE (personbil med tilhenger). Videreutvikling av tjenesten er planlagt både for web og mobil. Appen er laget for iPhone og Android-telefoner, og vil også bli tilpasset for Windows-telefoner i 2013.

Appen gjør informasjonen lett tilgjengelig. Brukerne skal kunne nå oss når de vil og hvor de vil. Det er en stadig stigende etterspørsel fra publikum etter webtjenester tilpasset mobile enheter som smart telefoner og nettbrett. Webtjenestene “Tilhengerkalkulator” og “Sjekk EU-kontroll” ble godt mottatt av publikum, og det var derfor nærliggende å tilby disse for mobiltelefon sammen med nyttige data om kjøretøy og tilhenger – et slags “Vognkort på mobilen”. 

Navn på eier, skyldig årsavgift og forsikringsselskap er blant opplysningene appen ikke oppgir.

Teknisk informasjon

Appen er laget for iOS/iPhone(Apple) og for Android-telefoner. 

Krav til versjoner av operativsystem: Minimum 2.1 av OS for Android og minimum 5.0 av iOS for iPhone.

Det meste av appen er laget i HTML5. I tillegg utnyttes telefonenes egenskaper ved hjelp av noe native-kode (blant annet varsling fra telefonen og SMS).

Last ned iPhone/iPad-versjonen (Apples App Store/iTunes).  

Last ned Android-versjonen (Google Play/tidligere Android Market).  

Status april 2014:

Vi jobber med Windows Phone-versjon. Vi er dessverre forsinket med denne versjonen.  Oppdatert Apple- og Android-versjon vil også sendes ut snart (mest visuelle endringer).

Status mars 2013:

IKT-løsningen som appen henter data fra er forbedret, slik at appen nå kan håndtere at svært mange samtidige brukere. Forbedringen er gjort som følge av at vi opplevde problemer med ytelsen i løsningen.

Status januar 2013:

Førerkortklasse B kode 96 er inkludert i appen (gjelder både Phone/iPad og Android). Les mer om endringene i førerkortforskriften her. Appen er også nå tilpasset skjermstørrelsen til iPhone 5.