Innsendt av en av E6-Guidens lesere: Hansa 1100

En leser har sendt oss bilder av sin sjeldne Hansa 1100 1959 modell !
Leseren opplyser om at det kun er et gjenlevende eksemplar i Norge, og at det ble importert 21 stk hit i 1959. Hansa 1100 (gikk tidligere under navnet Goliath 1100) ble produsert av tyske Borgward.

Nettstedet automobile-catalog.com skriver at Hansa 1100 1959 modell kom i flere versjoner, og at disse hadde fra 40 til 63 hestekrefter. Toppfarten var på mellom 125 og 135 km/t

Vi lar innsenderen fortelle sin historie om denne perlen av en veteranbil han er så heldig å eie, nyt historien og ikke minst bildene !

«Er en bil det kom inn 21 stk av i 1959. Dette er Norges eneste gjenlevende eksemplar. Bilen ble kjøpt ny av en politimann i Oslo og han brukte den til slutten av 70 tallet. Da ble den solgt til en i Bærum som jeg ble kjent med en del år senere. Denne karen i Bærum ville ha hjelp av meg til noe oppussing i sin leilighet og lurte på hva jeg skulle ha for det. Jeg spurte an da om han viste om en grei veteranbil, hvorpå han svarer at han hadde en stående i garasjen hos sin mor. Jeg hadde da aldri hørt om Hansa. Jeg ble med og så på bilen og falt umiddelbart for den lille rare bilen. Vi ble da enige om at jeg skulle overta den for jobben hos han. Jeg måtte gi den ett strøk med lakk i 1996 da jeg overtok den ellers er ingenting gjort med bilen..

I 2004 solgte vi bilen i et svakt øyeblikk fordi den ble stående for mye på låven. To uker senere begynte jeg å angre på salget og ringte han som kjøpte den. Og lurte på om han ville ringe meg om han i fremtiden skulle selge den. I 2009 ringte han meg og ville selge. Jeg kjøpte bilen tilbake, og nå blir den aldri mer til salgs.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi takker leseren for tekst og bilder, og ønsker dere alle en riktig god jul !