Toyota Corolla

Toyota Corolla, bilen som ble solgt i 37,5 millioner eksemplarer verden rundt !

Corolla hadde en beskjeden start i Norge i 1967, to biler fikk norske skilt dette året. Året etter var tallet krøpet opp til 67. Men fra 1969 begynte tallene å ta av, og på 1970-tallet ble Corollaen den første japanske bilen noensinne som kom i toppsjiktet blant de mest solgte bilmodeller i Norge. I 1975 lå den kun bak Volvo på salgslistene.

Nøkkelord for suksessen til Toyota Corolla er pålitelighet, økonomi, komfort og relativt god plass. Den lille Corollaen hadde god nok plass innvendig til at kundene satte pris på bilen, og motorprestasjonene var absolutt godkjent.

Totalt ble altså 37,5 millioner eksemplarer solgt på verdensbasis.
Av disse ble i alt 156 000 eksemplarer solgt i Norge.

 

Toyota Corolla

 

Toyota Corolla

 

Toyota Corolla

 

Toyota Corolla

 

Kilder:
«Biler, norske favoritter fra gullalderen 1950-1980»
Wikipedia