SINTEF-forsker mener tiden lett kan halveres på de fleste norske anleggsprosjekter

I en artikkel på nettstedet veier24.no, sier forsker og prosjektleder Agnar Johansen i SINTEF at gjennomføringstiden lett kan halveres på norske bygg- og anleggsprosjekter.

Nettstedet skriver at
«– Det er ikke noe problem å halvere tiden på de fleste norske bygg- og anleggsprosjekter. På mange felt greier man å gjøre mye mer enn det og. SpeedUp har eksempler der det er brukt to måneder på planarbeid som normalt tar ett år. Spørsmålet er hvorvidt de involverte virkelige ønsker å jobbe hurtigere, sier Johansen.

Han mener det først og fremst mangler vilje til å gjøre noe med problemet.

– Det er ofte ikke nok insentiver til å effektivisere plan- og byggefasen, og det fokuseres for lite på verdiene av å gjøre ting raskere, sier SINTEF-forskeren, som også trekker fram at det å gjøre prosjekter i stand til å omsette mer penger over kortere tidsperioder er et nøkkelpunkt om man ønsker å endre varigheten på prosjektene.»

Les hele artikkelen fra veier24.no:
https://www.veier24.no/artikler/sintef-forsker-det-er-ikke-noe-problem-a-halvere-tiden-pa-de-fleste-norske-anleggsprosjekter/456899